Servicii Endocrinologie

 

În cadrul secției de Endocrinologie oferim următoarele servicii:

 • Consult endocrinologic pentru afecțiuni tiroidiene (noduli tiroidieni, hipotiroidie, hipertiroidie), tulburări menstruale, infertilitate, osteoporoză, obezitate.
 • Ecografie tiroidiană
 • Ecografie mamară
 • Consiliere dietă pacienți supraponderali sau obezi

Formular de programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Dacă în ultimele 4 zile ați manifestat unul din următoarele simptome: febră, tuse, secreții nazale sau dificultate respiratorie, vă rugăm să sunați înainte de a vă prezenta la consultația programată. Veți primi suport medical telefonic și vom decide programarea sau reprogramarea în funcție de tabloul clinic și de legislația epidemiologică în vigoare.

Accesul în clinică se face doar pe bază de programare. Vă rugăm să ne contactați via call center, să faceți o programare cu ajutorul colegilor din recepție sau să așteptați să fiți contactat în baza formularului de mai jos.

Vă rugăm să veniți neînsotiți cu exceptia minorilor cărora le este permis accesul cu un singur însoțitor

La intrarea în clinică, veți fi supus unui triaj epidemiologic, respectiv:
– vi se va măsura temperatura cu un termometru digital
– vi se va recomanda să vă dezinfectați pe mâini
– veți completa un formular de consimțământ informat care include și un chestionar privind evaluarea stării de sănătate

Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziția dvs pentru orice suport aveți nevoie.

  Nume

  Prenume

  Email

  Telefon

  Data programării

  Specializare


  Mesaj

  Informații

   

  Serviciu contra-cost!

  Serviciile din această arie sunt contra cost, întrucat Alpha Clinic nu are contract cu CAS Călărați pentru această specialitate.

  Ce este endocrinologia?

  Bolile endocrine sunt printre cele mai întâlnite afecțiuni, în toată lumea, glandele endocrine controlând funcțiile mai multor organe din corp. Endocrinologia se ocupă cu studiul acestor glande și a hormonilor produși direct în sânge care, nefiind eliminați în afara organismului, pot avea efecte puternice asupra stării de sănătate. Scopul acestei ramuri a medicinei este de a identifica bolile provocate de hormoni și de a le trata.

  Necesitatea controalelor regulate

  Controalele regulate sunt obligatorii atunci când pacientul este suspect de o afecțiune endocrină. Cele mai multe boli se pot diagnostica în fază subclinică, prevenind astfel eventualele complicații. Pacientul nu trebuie să se gândească că dacă nu îl doare ceva, înseamnă că este sanatos. În ultima perioadă, nodulii tiroidieni au o frecvență tot mai mare în rândul românilor, asta și din cauza lipsei de iod. Acestia sunt de obicei benigni, dar există cazuri, nu puține, în care sunt maligni. Depistarea din timp a acestora poate însemna un tratament eficient.

  Ecografie tiroidiană

  Ecografia glandei tiroide este metoda imagistică de prima intenție în explorarea glandei tiroide și este considerată cea mai sensibilă metodă de investigare a glandei tiroide.

  Ecografia mamară

  Ecografia mamară este metoda de elecție pentru depistarea leziunilor în sânii cu structura predominent fibro-glandulară, fiind metoda de primă intenție pentru diagnosticare.

  Simptome și semne cum ar fi durerea, umflăturile, o înroșire a zonei, uneori chiar scurgeri de lichid la nivelul mamelonului, impun o ecografie. În plus, este indicată pentru examinarea implanturilor mamare, ca o variantă complementară mamografiei în cazul unui sân dens, pentru a urmări modificări de chist sau nodul.

  Ecografie abdominală

  Metoda imagistică larg folosită în practica medicală, contribuind alături de anamneză, examenul clinic și analize țintite la stabilirea diagnosticului de către medic.

  Ecografie testiculară

  Cancerul testicular este o boală care apare atunci când la nivelul testiculului se formează celule anormale în mod necontrolat. Testiculele sunt două organe genitale masculine, care produc și stochează spermă. Cancerul testicular apare cel mai frecvent la rasa albă – foarte rar la africani – la bărbații de 20-34 ani.