Servicii de medicina muncii

În cadrul secției de medicina muncii, clinica noastră oferă servicii complete, menite să răspundă necesității îndeplinirii obligației legale a angajatorilor de a asigura supravegherea sănătății lucrătorilor lor.

Formular de programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Dacă în ultimele 4 zile ați manifestat unul din următoarele simptome: febră, tuse, secreții nazale sau dificultate respiratorie, vă rugăm să sunați înainte de a vă prezenta la consultația programată. Veți primi suport medical telefonic și vom decide programarea sau reprogramarea în funcție de tabloul clinic și de legislația epidemiologică în vigoare.

Accesul în clinică se face doar pe bază de programare. Vă rugăm să ne contactați via call center, să faceți o programare cu ajutorul colegilor din recepție sau să așteptați să fiți contactat în baza formularului de mai jos.

Vă rugăm să veniți neînsotiți cu exceptia minorilor cărora le este permis accesul cu un singur însoțitor

La intrarea în clinică, veți fi supus unui triaj epidemiologic, respectiv:
– vi se va măsura temperatura cu un termometru digital
– vi se va recomanda să vă dezinfectați pe mâini
– veți completa un formular de consimțământ informat care include și un chestionar privind evaluarea stării de sănătate

Vă mulțumim pentru înțelegere și rămânem la dispoziția dvs pentru orice suport aveți nevoie.

    Nume

    Prenume

    Email

    Telefon

    Data programării

    Specializare


    Mesaj

    Informații

     

    Ce este medicina muncii?

    Medicina muncii este o ramură a serviciilor medicale care se ocupă cu evaluarea aptitudinii sau, dimpotrivă, a inaptitudinii medicale a angajaților de a desfășura anumite activități din câmpul muncii, în funcție de cerințele de ordin fizico-psihologic solicitate de natura ocupației/funcției exercitate, în raport cu ansamblul condițiilor de muncă și riscurilor profesionale implicate.

    Ce investigații medicale fac medicii de medicina muncii?

    Examenul medical de medicina muncii privește evaluarea și posibilitatea adaptării angajaților la posturile de muncă conform parametrilor anatomici, fiziologici, psihologici, precum și celor privitori la starea generală de sănătate a fiecărei persoane angajate în parte.

    Clinica noastră oferă o gamă largă de investigații care vin în sprijinul evaluărilor de medicină muncii:

    ● Examene oftalmologice;

    ● Examene ORL și audiogramă;

    ● Examinări pulmonare – spirometrie;

    ● Examene neurologice;

    ● Examinări psihologice.

    Când trebuie să apelezi la medicina muncii?

    Examenul medical de medicină muncii se efectuează în mai multe situații, la solicitarea și pe cheltuiala angajatorului.

    ● Examenul medical de medicina muncii la angajare seefectuează obligatoriu de către angajați la solicitarea companiei/instituției angajatoare.
    ● Examenul medical periodic de medicina muncii este obligatoriu pentru toți angajații cu contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată sau determinată.
    ● Examenul medical de medicina muncii la reluarea muncii este obligatoriu după o întrerupere de minimum 90 de zile din cauze de natură medicală sau de minimum 6 luni din alte cauze.
    ● Examenul medical de medicina muncii este, de asemenea, obligatoriu la schimbarea locului de muncă.
    ● Examenul medical de medicina muncii se poate efectua și oricând la nevoie, pentru supraveghere specială.

    Medicul de medicina muncii face propuneri de măsuri pentru menținerea și promovarea sănătății la locul de muncă care au drept scop bunăstarea fizică și psihică, precum și salvgardarea generală a stării de sănătate a angajaților și capacității de muncă a acestora.

    Medicul de medicina muncii este principalul consilier al angajatorului în identificarea și evaluarea riscurilor profesionale și propunerea de măsuri de îmbunătățire a condițiilor de muncă, precum și în facilitarea reinserției profesionale a lucrătorilor după accidente de muncă, boli profesionale, boli legate de profesie și boli cronice.

    Medicul de medicina muncii participă, alături de angajator, la evaluarea condițiilor de muncă și riscurilor profesionale pentru salariatele însărcinate și propune planul de măsuri de protecția muncii la locul muncă al acestora în cadrul Raportului pentru ITM și DSP și Informării pentru gravidă.