Contact
Sună Mail Hartă

Scolioza

ALPHA CLINIC » Blog » Scolioza

Scolioza este o deformare permanenta a coloanei vertebrale, legata de o torsiune a vertebrelor una fata de cealalta, in cele trei planuri ale spatiului (sus-jos, dreapta-stanga, fata-spate). Apare mai ales in copilarie si adolescenta, dar poate aparea si la varsta adulta.

Aceasta deviere a coloanei vertebrale este legata de o rotatie a vertebrelor una fata de cealalta. In cazul acestei afectiuni, coloana vertebrala prezinta o rasucire. Curburile sale naturale, inainte si inapoi, sunt modificate. Scolioza este o afectiune frecventa in Romania, de fapt, tara noastra fiind pe locul 1 in randul tarilor europene, din acest punct de vedere.

Scolioza determina curbarea coloanei vertebrale laterale, poate afecta orice parte a acesteia, dar cele mai frecvente regiuni sunt zona toracica (scolioza toracica) si partea inferioara a spatelui (scolioza lombara). In cele mai multe cazuri, motivele de schimbare a formei nu sunt cunoscute.

Cauze:

Scolioza este, de obicei, identificata pentru prima oara in timpul controalelor periodice la medicul pediatru, la o examinare de rutina la scoala, sau cand un parinte sau un profesor observa o curbura laterala a coloanei vertebrale.

Diagnosticarea scoliozei implica un consult de specialitate in care medicul observa pacientul aplecat inainte din talie la 90 de grade cu bratele intinse spre podea si genunchii drepti. Din aceasta pozitie, cele mai multe semne de scolioza care prezinta asimetrie sunt vizibile clar in coloana vertebrala si/sau in trunchiul corpului:

Va asteptam in baza noastra de tratament pentru afectiunile legate de scolioza.

Pentru programari, va rugam sa ne sunati la nr. 0735.745.397

 

20-02-2018
Vreau programare Răspundem rapid