Contact
Sună Mail Hartă

Infiltratiile PRP

ALPHA CLINIC » Blog » Infiltratiile PRP

Infiltratii cu PRP (plasma imbogatita cu trombocite)

 

Terapia PRP reprezinta o metoda evoluata de tratament bioregenerator, noinvaziv, utilizata pentru vindecarea leziunilor de parti moi sau ale cartilajului articular, in diverse boli degenerative, traumatisme articulare sau musculare.

Principiul de la baza infiltratiilor cu plasma imbogatita cu trombocite consta in administrarea plasmei care contine o concentratie foarte mare de factori de crestere, ce sunt esentiali in procesul de vindecare.  Tratamentul se realizeaza prin selectarea plasmei autologe, respectiv extragerea in eprubeta a unei cantitati de sange propriu, centrifugare, separarea si reintroducerea plasmei in zona vatamata prin injectare.

Terapia PRP este ideala pentru vindecarea leziunilor, regenerarea tesuturilor afectate, dar si pentru a preintampina posibilele interventii chirurgicale ce pot aparea mai tarziu, ca urmare a evolutiei bolii sau tratamentului articular netratat la timp.

Aria de acoperire a PRP-ului este foarte vasta, tratamentul fiind eficient mai ales in urmatoarele boli si traumatisme /leziuni: artroza (sold, genunchi, glezna, umar, etc.), tendinoze, tendinite (peritrihanteriana sau tibiala, rotuliana, plantara, achileana, etc), rupturi musculare, rupturi de menisc, rupturi ale ligamentelor incrucisate sau colaterale, entorse, bursite (genunchi, cot, umar, etc.), fracturi si fisuri osoase de orice natura, sinovite cronice, hernii de disc lombare, etc.

In general este nevoie de 1-3 proceduri (injectii in functii de tipul de afectiune, de gradul de afectare al structurilor si de timpul scurs de la aparitia  leziunii. In cazul in care sunt necesare mai multe infiltratii, timpul necesar intre proceduri este de 1-2 saptamani. Dupa terapia cu PRP, in primele 48h umflarea si discomfortul sunt normale, prin urmare pacientii primesc un tratament pentru a controla durerea si o punga cu gheata necesara in primele 3-4 zile. Din ziua a-5-a aceste simptome vor disparea, in acest moment terapia fizica poate fi initiata pentru a optimiza efectul injectarii cu PRP.

Va asteptam in clinica noastra de recuperare pentru procedurile de infiltratii PRP, executate de catre personalul nostru specializat.

Pentru programari va rugam sa ne sunati la nr. 0735.745.397

 

20-02-2018
Vreau programare Răspundem rapid